Hüdayim | Hüdayi Mezunlar Derneği

2024 DEPREM BÖLGESİ ZİYARETLERİMİZ

AFET BÖLGELERİ GÖNÜLLÜLÜK BULUŞMALARI

Türkiye’nin deprem bölgesi olan illerimizi Değer Halkaları Platformu ile birlik de Hüdayi Mezunlar Derneği, Aile Vakfı ve Uluslar arası Genç Derneği olarak deprem bölgelerini bölgedeki ihtiyaçları belirlemek ve yardım faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla ziyaret etmeye başladık. 

Plattform üyeleri, deprem bölgesindeki yerel yönetimlerle ve halkla bir araya gelerek ihtiyaçları doğrudan dinledi ve tespit etti. Acil yardım ve destek faaliyetlerinin yanı sıra, eğitim alanında, ailelere yönelik psikodestek ve manevi eğitimi artırma projeleri için stratejiler belirlendi.

İlk durağımız olarak Hatay’da Aziz Mahmud Hüdayi vakfımızın kurmuş olduğu konteyner kenti ziyaret ettik.

Hatay ihvanlarımızdan, büyüklerimizden Rüstem Ergünbaş ve Mahmud Şık ağabeylerimizi ziyaret ederek hasbihal ettik. 



Deprem bölgeleri ziyaretlerimizin ikinci gününde Kahramanmaraş ilimizi ve değerli abilerimizi ziyaret edip onların yaptığı çalışmalar üzerine sohbetler ettik. 

 

Plattform üyelerimizle birlikde devam eden deprem bölgeleri ziyaretlerimizin üçüncü gününde Malatya ve Adıyaman illerimizdeki değerli abilerimizi ziyaret ederek hasbihallerde bulunduk. 

Gaziantep ilimizdeki değerli hocamız Abdullah Bayram ve Islahiye ilçe müftüsü Hasan Kiraz Bey’i ziyaret ederek güzel sohbetlerde bulunduk.

Plattform üyelerimizle, deprem bölgesi gezisinin ardından elde ettiğimiz verilerle deprem bölgesi eğitim alanında gerek psikolojik eğitimlerle gerek aile ziyaretleri çalışmalarının  sürekli olarak devam edeceğini belirtmek istiyoruz. 

Hüdayi Mezunlar Derneği

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.